Hannah Grant

Hej og velkommen.
Mit navn er Hannah Grant, jeg er uddannet kok og laver mad på GO' Morgen Danmark. Jeg har udgivet tre kogebøger - snart fire og arbejder til daglig med opskriftsudvikling og madfotografering.

Mad for mig skal først og fremmest være indbydende og lækkert, men også nemt og overskueligt uden besværlige ingredienser eller for mange processor. Jeg er KÆMPE fan af min foodprocessor og min minihakker, da de gør livet SÅ meget nemmere og barberer kedelig forberedelsestid af i køkkenet. Jeg er mega god til at lave Gluten- og mælkefri opskrifter og de er lavet med tanke på at alle kan spise med uden at føle at der mangler noget.

Mine opskrifter gir' dig mere selvtillid i køkkenet og du kan samtidig nemt lægge dine egne twists på retterne.

Er du vild med kage, så snup en Cake Cookbook og er du bare vil med lækker, nem og god og sund mad, så tjek The Grand Tour Cookbook ud.

Jeg leder altid efter spændende arbejdsprojekter og partnerskaber, så hvis du har noget i ærmet, så kontakt mig endelig.

Masser af kærlighed din vej,


KH Hannah
Kok og Opskriftudvikler

Tag kontakt

Om Hannah

Hej, mit navn er Hannah Grant

Fakta:
  • Uddannet kok
  • Passioneret opskriftudvikler
  • Født i Danmark
  • Fødselsdag: 1. november 1982
  • Bor i København med min kæreste hans søn og min hund Sonja
,
Nice to know::
  • Kok på morgen-tv
  • Har besteget Mount Kilimanjaro i regnsæsonen (Aldrig igen)
  • Har været til Dakar Rally (som kok)
  • Stolt ejer af en Daytime Emmy for Eat Race Win
  • Samler også fantastiske souvenirkrus - (som Tour de France og OL og den slags)

 

Barndom

Jeg har altid været tiltrukket af at skabe mindeværdige oplevelser og gode stunder for mennesker omkring mig - At underholde min familie hele tiden med hjemmelavede "nutidige" danske retter og musikalske shows fra tidlig morgen, indtil de fortalte mig, at det var nok... - Fair nok, min far arbejdede i teatret, så det sidste, han ville se på, da han havde fri, var endnu en håbefuld performer.

Allerede som barn havde jeg lysten og behovet for at være i et køkken, lege med smag, ingredienser, teksturer - afprøve teknikker og kombinationer (nogle gange mere velsmagende end andre); køkkenet fangede min opmærksomhed og mit hjerte helt fra begyndelsen. Det kom naturligt, måske fordi jeg var udstyret med navnet på min afdøde bedstemor Hannah Grant – en af ​​Storbritanniens første kvindelige køkkenchefer – en ægte powerkvinde.

 

Gymnasium

Som de fleste andre unge danskere i 90'erne følte jeg, at der kun var to muligheder for livet som 14-årig ved at afslutte 9. klasse, og enten fortsætte i 10. klasse eller gå på gymnasiet, da kokkeskole ikke var en mulighed på dette tidspunkt.
For mig var 10. klasse ikke en mulighed, så min mor gjorde det ret klart for mig - gymnasiet er vejen , og når du bliver 18 år, kan du gøre, hvad du vil.

Og det var stort set det, der skete, i november på mit tredje år på gymnasiet fyldte jeg 18 år og droppede ud og begyndte at arbejde fuld tid med at sælge parfume i et Magasin du Nord i København.

Det blev hurtigt meget klart for mig, at jeg var nødt til at gøre noget med mit liv, og tilfældigvis nævnte min veninde søværnet...

Det Kongelige danske søværn

I 2003 kom jeg i Søværnet , fordi jeg havde brug for et spark i r*ven - det kunne jeg ikke give mig selv (nogle vil sige på grund af ADHD).
Jeg sejlede på et inspektionsskib i Grønland, Island og Færøerne og arbejdede på broen som kampinformationsgast. Når jeg ikke var på min vagt, hang jeg i kabyssen med min gode ven, som var kok på skibet. En dag gav han mig en opgave at smage 50 liter bechamel til og midt i omrøring af saucen med en kæmpe træpagaj. -  fik denne oplevelse mig til at indse, at jeg altid havde ønsket at være kok (lidt mærkeligt vil nogen måske sige) - så da jeg var færdig med mine 9 måneder i flåden startede jeg på Hotel og Restaurantskolen.



Hotel og Restaurantskolen

Først og fremmest startede på et af de store og meget gamle hoteller i København, hvor det var tilladt at ryge i køkkenet, og slagteren tyllede stærke øl i kælderen, mens han huggede i de halve sider af okse, der kom ind. Han fortalte os lærlinge: at det at børste vores tænder var spild af tid - og hvis det var meningen, at mennesker skulle børste tænder, så ville de være blevet født med en tandbørste på fingeren. - Dette argument blev dog tydeligvis ikke understøttet af hans ånde... 

Jeg arbejdede i to andre restauranter efter hoteloplevelsen og fik mit svendebrev i 2007, og var dermed klar til at overtage verden med mine nye færdigheder.

 

Restauranterne

Mine år som kok har ført mig rundt om på kloden – præcis hvad jeg ønskede mig af en uddannelse. Jeg har krydset Stillehavet på en kiteboarding ekspeditionsbåd, The offshore odyssey. Jeg har arbejdet på nogle af de bedste restauranter i verden, blandt andet restaurant Noma. Og ja, det var netop der, jeg indså, at jeg skulle ud af branchens køkkener og ud i verden for at udforske og lære om noget andet end servicebranchen, og helt tilfældigt endte jeg på et professionelt cykelhold.

 

 

Cykelholdet

I 2011 startede jeg som teamkok for world pro tour-holdet Saxo Bank Sungaard (senere Saxo bank, Saxo-Tinkoff og Team Tinkoff). Dette var en øjenåbner, en game changer og uden sammenligning en af ​​de mest intense perioder i mit professionelle liv.

Omgivet af tynde mænd i lycra skulle jeg lære, hvordan de spiste, hvordan de trænede, hvordan de arbejdede, og hvordan løbene fungerede for ikke at glemme de uskrevne  regler, og hvem der gjorde hvad på holdene. Så mange dagsordener, så mange mennesker, der alle konkurrerer om at blive nummer 1. Det var her, jeg forstod, at hvis jeg ville gøre noget ekstraordinært ud af mit liv - var jeg nødt til selv at gøre noget ved det.

 

The Grand tour kogebog

Cykelholdet havde store ambitioner med deres nye kok (altså mig), om at ændre rytternes kostrutiner, og jeg fortæller dig, at det ikke var så let, som det kunne lyde. Ændring af vaner hos ryttere med 10+ års erfaring, det laver du ikke bare natten over. Så med ønsker og krav fra ledelsen på holdet og de hårdtarbejdende rytteres ikke særlig tilpasningsdygtige mentalitet, tog det et stykke tid at finde "opskriften" på succes, men langsomt begyndte rytterne at åbne op for de nye smage og ingredienser.

Halvandet år med madlavning og ændring og justering af serveringerne, og vi havde ramt et godt sted.

Dette blev manifesteret i min første kogebog "The grand tour cookbook", der første gang udkom på dansk i 2013.

Den engelske version var ikke lige så nem at give liv, men med hårdt arbejde og beslutsomhed og en sidekommentar fra Bjarne Riis "hvorfor starter du ikke dit eget forlag"? Så fik den engelske bog dagens lys at se.

Jeg landede en investor, der var villig til at tage chancen på mig og gøre bogen til virkelighed på engelsk i 2015. Det er jeg evigt taknemmelig for, da dette åbnede dørene til en masse andre interessante projekter.

Eat. Race. Win. - doku-serien

Tilbage i 2016 endte Grand tour-kogebogen i hænderne på en amerikansk producer, som på en eller anden mirakuløs måde formåede at pitche en miniserie til Amazon Prime Video, baseret på bogen og mit arbejde.

Showet blev sendt i juli 2018 og blev nomineret til to Emmys om dagen (bedste kulinariske show og bedste enkeltkamera-redigering). Igen skete der noget spektakulært, og showet vandt en Emmy for redigering af et enkelt kamera. Ja, jeg ved det, det blev ikke kåret som det bedste kulinariske show, men hey, det vil for altid være blevet nomineret, og jeg er meget glad for den Emmy der står i mit køkken.
Showet tager dig gennem Tour de France 2017, hvor du følger mig og mine kolleger, der laver mad til et pro cykelhold igennem hele touren.

 

EAT RACE WIN - kogebogen

Den anden kogebog, EAT RACE WIN, er skrevet med min forretningspartner Dr. Stacy Sims, en sportsfysiolog med speciale i kønsforskelle og termoregulering (hun er ekspert i hydrering) Bogen blev udgivet i juli 2018 samme dato da serien blev sendt. Denne gang handlede bogen ikke kun om brændstof til Tour de France, men denne gang om at tage dig gennem et helt år med træning og spisning.

 

Kagekogebogen

Min seneste kogebog handler om kager. Men den nye generation af kager. Alle er glutenfri, mælkefri og nogle er lavet uden æg. 

Derfor er The Cake Cookbook en fantastisk bog med kager bagt på grøntsager uden alle de normale kageingredienser: Sukker, Mel, smør.  

The Grand Tour Cookbook 2.0 er på trapperne, det bliver toppen.

Check den ud og forudbestil en kopi :)

Stort kram

Hannah

 

 

 

,

 

 

 

Dem du skal ha'!